Zienswijze

De Vrije Energie wijze® methode werkt onder andere via magnetiseren en massage en is nieuw, maar niet wetenschappelijk.
De Vrije Energie wijze® is simpel, wat niet wil zeggen dat de behandelingen niet diep gaan. 

Als je wilt begrijpen wat een behandeling met de Vrije Energie wijze® inhoudt, denk dan in termen van energie, vibratie en trillingen. Mensen, dieren en planten hebben een bepaalde trilling. Gezondheid kent een hoge trilling, aandoeningen kennen lagere trillingen of frequenties. De trilling van liefde is erg hoog en met liefde kun je dieren genezen. Als er problemen zijn bij een paard geef jezelf dan liefde en als jij je beter voelt, zal het paard zich ook beter voelen. Je (huis)dier reageert op jou en er zijn manieren om jezelf en jullie beiden te helen. 

Met de Vrije Energie wijze® methode gaan zowel mensen als dieren zich meestal beter voelen. Hiervoor is geen diepgaande therapie nodig maar liefde, die je ook aan jezelf leert te geven. 

 Staart- en maneneczeem
 Staart- en maneneczeem

Het Paard

Paarden zijn gevoelige wezens die als ze met mensen zijn, de gevoelens achter een façade spiegelen. Een paard heeft een groot hart en geeft veel liefde aan mensen. Ook zijn de darmen (emotioneel centrum) groot en hiermee voelen ze onze emoties exact aan.
Vanuit mijn zienswijze stemt het paard zich op jou af als jij je op het paard afstemt. Het onderdrukken van de wil van een paard, maakt dat het doet wat je wil maar er is geen contact. Een paard die orders krijgt kan onberekenbaar worden op momenten dat het zich heel onveilig voelt. Het instinct neemt het over.

Dieren houden is heel veel leuker en goed voor het welzijn van beiden als je vanuit liefde met je dieren omgaat. Soms is er trauma bij een paard en dan werkt magnetiseren heel goed. Soms weet jezelf dat jij problemen hebt en hoe goed je je gevoelens ook verbergt je zenuwstelsel blijft je werkelijke gevoelens uitzenden op een golflengte die paarden goed kunnen opvangen. Vertel dan aan het paard hoe je je werkelijk voelt want dat kan een paard ontspannen. Misschien helpt dit al bij gedragsproblemen en heb je hulp nodig neem dan contact met me op.

De knut 

Alles wat leeft op aarde is omringd door energie en alle dieren voelen dit instinctief aan. Een paard die lijdt aan de aandoening staart- en maneneczeem heeft een energielek op de plekken waar het eczeem zich bevindt. De energie kan niet vrij stromen op deze plekken. Ook de knutten zijn gevoelsdiertjes en zij voelen de verstoringen in het energieveld van de paarden met staart- en maneneczeem. Een voorbeeld om het duidelijker te maken: Katten zijn heel gevoelig voor energie en zij liggen het liefst op een plekje waar de energie verstoord is. Dit zijn plekken waar aardstralen lopen. Mensen voelen zich vaak onbewust minder goed op deze plekken en slapen bijvoorbeeld slechter op een plek waar de kat graag ligt. Net als de kat hebben knutten ook voorkeursplekken.   

Behandelen staart- en maneneczeem 

Paarden en pony's zijn gevoelig voor behandelen met energie en daarom past magnetiseren goed bij ze. Als magnetiseur voel ik het energieveld en de energiecentra (de chakra's) van het paard. Waar de eczeemplekken zitten is het energieveld altijd verstoord en de knut (het mugje wat de paarden bijt) komt af op deze verstoring.

De blokkades worden opgeheven met magnetiseren. Afvalstoffen worden met de massage afgevoerd. 
Staart- en maneneczeem: Ik kon voelen dat de energiefrequenties laag waren van de huid die beschadigd was. De paarden konden me vertellen hoe zij zich voelden.
Ik heb geleerd dat je ook kan praten met insecten (het collectieve veld van de knutten) en besef me goed dat zij ook deel zijn van de kringloop van het leven. Tijdens de behandeling communiceer ik niet alleen met het paard maar ook met de kleine mugjes, de knutten.

Ellen Joling  Staart- en maneneczeem