Werkwijze

Een magnetiseur werkt met universele energie en kan een energieveld en energiecentra (de chakra's) voelen.
Voor paarden met staart- en maneneczeem: Waar de eczeemplekken zitten is het energieveld verstoord en de knut komt af op deze verstoring. Na de energetische diagnose op afstand, wordt het paard behandeld in de wei. Degene die emotioneel betrokken is bij het paard kan het beste bij de behandeling zijn. Dit geeft je paard of pony steun. Voor het maken van het contact nemen we rustig de tijd. 

Ik zal steeds heel goed afgestemd zijn op het paard of de pony en als ik voel dat ik even een stapje terug moet doen dan luister ik naar dit gevoel. Mijn gevoel is leidend tijdens de behandeling die plaats vindt in de weide.
De behandeling met hulp van magnetiseren wordt aangevuld met natuurzuivere essentiële oliën die het proces ondersteunen. Ook het gebruik van heilaarde kan een mooie bijdrage leveren aan het herstel. Ik ben fytotherapeut en nog bezig met een fytotherapie opleiding voor dieren en zal gebruik maken van de ontgiftende planten die in de omgeving van de weide staan.

 Staart- en maneneczeem

 

Massage zorgt voor een goede afvoer van afvalstoffen na de behandeling. Dit kan op dezelfde dag of binnen een week na de eerste behandeling. De paardenmasseur zal kijken waar spanning zit en hier de massage op afstemmen. 

 

 

 

Mijn werkwijze bij het magnetiseren van paarden die andere problemen hebben vind je op de pagina over magnetiseren

Holisme

De term holisme stamt uit het Grieks (Holos) en betekent geheel. Een masseur en een magnetiseur behandelen niet alleen de hoofdklacht, maar kijken naar de algehele conditie en toestand van een paard. Dit is moeilijk uit te leggen in enkele woorden, maar eczeem is bijvoorbeeld meer dan een lokaal probleem. Want wat zijn de oorzaken? Zijn er andere organen of orgaansystemen bij betrokken? Kan de lever goed genoeg ontgiften? En is er veel spierspanning?

 

behandeling  Staart- en maneneczeem

Belangrijk 

Waar je aan dient te denken als het paard behandeld wordt voor staart- en maneneczeem.

  • een paard kan ziek worden voor de behandeling en medicatie nodig hebben. Een reguliere behandeling gaat altijd vóór de behandeling met magnetiseren en als een paard toch medicatie nodig heeft voor de eerste afspraak, dan moet onze afspraak geannuleerd worden. Dit kan kosteloos. DEET (houdt insecten op een afstand) is een middel wat niet gegeven kan worden een dag voor en 14 dagen na de behandeling met magnetiseren.
  • een paard moet de eerste afspraak (magnetiseren) in de weide zijn. Soms reageert een paard heftig bij het magnetiseren (staart- en maneneczeem) want er wordt niet alleen rust gegeven maar ook iets weggehaald. Het paard moet daarom in de weide lopen en wordt niet vastgehouden.
  • ik werk intuïtief en zal mijn altijd mijn gevoel volgen. 
  • neem ruim de tijd. Wij nemen ook de tijd. 
  • de massage vindt tegelijk met de behandeling plaats of binnen een week en deze wordt door een collega gegeven. 

Tenslotte

Een behandeling is heel zacht en niet belastend voor de paarden en pony's. Magnetiseren vinden dieren meestal fijn en dit laten ze zien door signalen van ontspannen te geven. Massage vindt heel afgestemd plaats en als er teveel spanning in het paard is dan zal hier rekening mee gehouden worden. 

 Staart- en maneneczeem behandeling

Voorwaarde voor een behandeling met magnetiseren is dat het paard een relaxed leven heeft. Het maakt niet uit of er op gereden wordt, of het een trekpaard is of dat het paard voor andere doelen gebruikt wordt. Als presteren niet het belangrijkste is, is deze behandelwijze mogelijk. 
Oud trauma is geen belemmering.