een overgetelijke ervaring 

Een veulen die het vertrouwen volledig verloor. 

Nog steeds ben ik met mijn hart in Egypte waar ik een veulen tegen kwam die ernstig getraumatiseerd was. Gelukkig kwam er hulp vanuit de lichtwereld en is het fysiek en emotioneel beschadigde veulen herstelt. Ik was eerst bang voor haar, ze liet niemand toe en sloeg met alle geweld om zich heen. De ogen stonden zo angstig dat ik er zelf bang van werd. 

In een klein dorpje ergens in Egypte wordt ik naar een plek gebracht, waar een groepje paarden door de erbarmelijke omstandigheden in het land vermagert en ziek zijn. Eigenlijk zie ik maar weinig dieren die er gezond uitzien en ik hoor overal dat dit komt door de armoe.
Het jonge paard is eigenlijk ziek van de ellende die ze rondom zich heen voelt, realiseer ik me. De mensen in het dorpje hebben moeite om zich nog te voeden en zien hoe hun dieren langzaam wegkwijnen. Hoe moet een paard zich dan voelen?
Mensen hebben elkaar allemaal nodig als de omstandigheden zwaar zijn en ik word meteen opgenomen. Voor ik naar de zieke en ondervoede paarden toega hebben we kort overleg met een aantal mannen uit het dorp. De paarden zijn er beroerd aan toe, maar wat mij hoop geeft, is hun grote liefde voor de paarden. Het jongste dier is er het ergst aan toe. Haar vertrouwen in mensen is verdwenen en zelfs de verzorger van dit paard, die alles kon met paarden en ze liefdevol behandelt, wordt door haar weggetrapt. Ik zie de pijn, maar ook de kracht in de mensen en dat geeft hoop. Het overdragen van de Vrije Energie wijze en het laten zien van een filmpje (massage van een paard) geeft vertrouwen en mogelijkheden... Ze gaan zelf behandelen... Wat ontbreekt (voeding en de nodige essentiële olie) kan ik gelukkig bieden. 

En dan voltrekt zich een wonder voor mijn ogen. 
Gelukkig wil het jongste paard wel eten en ook de essentiële olie wordt door haar geaccepteerd. Het paard krijgt een behandeling op afstand (wel op locatie) en de moeder van dit veulen maakt weer contact met haar veulen. En dan gebeurt er iets bijzonders... Het veulen maakt weer verbinding. Ik ben diep geroerd.  De mannen die  altijd bij de paarden zijn doen de energiebehandelingen, raken het veulen weer aan en het dier herstelt.
Ik zie erg op tegen het afscheid van deze mensen en van de paarden. Anderhalve maand elkaar geregeld zien, heeft diepe sporen achter gelaten. De ellende kan ik nog voelen en de liefde des te meer. 

Trauma bij paarden

Welke trauma's kan een paard opdoen? 
- Trauma kan een veulentje al ervaren bij de geboorte. Vooral een geboorte waar mensen bij zijn terwijl de bevalling moeizaam gaat kan een      traumatische ervaring zijn. Hier doe je niets aan, maar een paard kan zich anders ontwikkelen. 
- Een ongeluk, maar ook een bijna-ongeluk kan een paard veranderen als de ervaring als trauma is ervaren. 
- Fysieke mishandeling leidt tot trauma bij een paard.
- Emotionele mishandeling (zomaar schelden, negeren, en eigen emoties afreageren is traumatisch voor paarden.
- Onderpresteren of eigenlijk 'niet gezien worden' gedurende lange tijd kan ook voor sommige paarden een trauma worden.
- Alleen in de weide staan zal soms ook traumatisch zijn. 
- Extreem veel geluid of lawaai in de nabije omgeving van een paard. 

Behandelen met de vrije Energie wijze®  

Als een paard in de omgeving van Eelderwolde (Eelderwolde ligt op de grens van Drenthe en Groningen) verblijft, kan ik langskomen.
Maar bij een paard met trauma is dit niet altijd gewenst en kunnen behandelingen op afstand beter zijn. Het is zoeken wat de beste behandelwijze is voor het paard die getraumatiseerd is. Een behandeling op afstand voelt veilig voor een paard (het paard moet altijd toestemming geven) maar wanneer ik langskom dan kan een paard beter aarden in zijn of haar Zijn. Een paard moet mij dan wel helemaal toelaten en dat kan juist bij paarden die getraumatiseerd zijn lastig zijn. Als ook degene die voor het paard zorgt geen contact heeft met het paard zal ik altijd langs moeten komen de eerste keren. Ik heb goede ervaringen met paarden met trauma. 

behandelen op locatie

Een behandeling van een paard op locatie vindt bij een paard die getraumatiseerd is plaats in de wei. Een paard is een vluchtdier en de stal kan te onveilig zijn voor jou of mij omdat een paard heftig kan reageren op een behandeling. Behandelen op locatie kan ook op een kleine afstand van het paard omdat ik werk met de universele energie. Als een paard aangeeft dat het niet meer lichtenergie aankan, dan is het nodig om te stoppen voor dat moment. Ik werk in contact met de paarden en met respect voor de grenzen van dieren.

paarden trauma

Behandelen op afstand

Afstandsbehandelingen kunnen als een dier toestemming geeft altijd. Met een foto waar een paard helemaal opstaat kan ik een afstandsbehandeling geven. Na het krijgen van de toestemming stem ik me af op het paard en zie voor me wat er nodig is. Vaak komen er ook boodschappen door die ik vertaal in menselijk begrijpelijke taal. Deze mail ik na de behandeling.