Romeo

 Staart- en maneneczeem behandeling

Dit is Romeo. Hij is al oud en sinds ongeveer een jaar wordt hij niet meer bereden. Romeo kan nu genieten samen met zijn twee maten Rembrandt en Piro. Toen ik Romeo in 2017 leerde kennen, had Romeo staart- en maneneczeem. Dit had hij al jaren net als Rembrandt. Romeo draagt al 4 jaar geen eczeemdeken meer omdat het niet meer nodig is. Romeo is een paard die volledig genas.

 

 

 

 

 

Rembrandt 

Rembrandt en Romeo zijn jaren bij elkaar geweest en ook Rembrandt had staart- en maneneczeem in 2017. Rembrandt is jonger en heeft een heel ander karakter en we ontdekten dat paarden die wat wispelturiger zijn moeilijker genezen dan heel stabiele paarden. Rembrandt werd en wordt nog steeds bijgevoerd met brandnetels en kleefkruid. Waarschijnlijk is dit ook een reden dat zijn herstel vrij gemakkelijk ging. Maar ook het rustige omgaan met de paarden zal bijgedragen hebben. En Rembrandt is in het late voorjaar van 2021 weer een keer kort behandeld omdat hij weer een klein plekje had. Net als bij mensen die genezen van eczeem hebben ook paarden niet de garantie dat het voor altijd is.

 

 

 Staart- en maneneczeem behandeling

Staart- en maneneczeem

Staart- en maneneczeem is hetzelfde als zomereczeem en het komt voor vanaf het vroege voorjaar tot in het late najaar. Een paard die klachten krijgt is allergisch voor het speeksel van de knut (Culicoïdes). Als de buitentemperatuur hoger is dan 10 ͦ C komen de knutten (kleine mugjes) tevoorschijn. Alleen de vrouwelijke knut bijt de paarden. Een knut steekt niet maar bijt en meestal is dit in de manenkam, de staartaanhechting of onder de buik. Een paard die last heeft van deze aandoening heeft heel erg veel jeuk en schuurt zich zelfs tot bloedens toe. Alle paarden worden gebeten door knutten, maar een gezond paard kan hier tegen en krijgt geen klachten. 

Vanuit mijn zienswijze is er bij een paard, die staart- en maneneczeem ontwikkelt, iets mis gegaan in de vroege jaren. Helaas weten we vaak niet wat dit is en door met een paard te communiceren, kan ik informatie vertalen naar de menselijke taal. Erkenning van de gevoelens van een paard kunnen een eerste stap zijn naar herstel. 

Bekende werkende maatregelen

Het meest wordt gebruik gemaakt van een eczeemdeken en/of paarden worden in de stal gezet tijdens zonsopgang en zonsondergang. Dit zijn bekende en werkende maatregelen om de paarden te beschermen tegen beten van de knutten.

 

Voorwaarde voor een behandeling met magnetiseren is dat het paard een relaxed leven heeft. Het maakt niet uit of er op gereden wordt, of het een trekpaard is of dat het paard voor andere doelen gebruikt wordt. Als presteren niet het belangrijkste is, is de behandelwijze mogelijk. 
Oud trauma is geen belemmering. Omdat de frequenties van een paard in de winter lager zijn dan in het voorjaar, de zomer en de nazomer (dit is van belang omdat met magnetiseren de frequenties omhoog moeten gaan) kan behandelen pas weer vanaf de maand april.

Alle intellectuele-eigendomsrechten met betrekking tot mijn diensten, behoren mij toe. De Vrije Energie wijze® is een geregistreerd handelsmerk in de Benelux.