Over Ellen Joling

Ik ben opgegroeid als boerendochter op een klein gemengd bedrijf en was vroeger altijd bij de dieren en in de natuur. Al heel jong werkte ik met het paard tijdens drukke tijden zoals het hooien. Ik zag geen gevaar en mijn vader gaf me vertrouwen. Helaas raakte ik het vertrouwen en het contact met de koeien en het paard kwijt na mijn dertiende. Het leren slokte me op en ik ging meer leven vanuit mijn hoofd in plaats vanuit mijn gevoel. Na een lange tijd een hele andere richting te zijn gegaan (studeren en werken in de zorg) werd ik ernstig en chronisch ziek en bij het herstel openbaarde zich een gave. Ik bleek helende handen te hebben en kan heel gemakkelijk energie voelen. Ik begon met het magnetiseren van mensen en dieren en heb vier jaar de werking van verschillende natuurlijke heel methoden onderzocht. Na veel onderzoek en door ondervinding ontdekte ik dat voor mij de methode niet relevant is, omdat de universele energie door mij heen stroomt en dat mijn helende handen het instrument zijn. Er kwam een heelwijze voor chronische hyperventilatie en er genazen een aantal paarden van staart- en maneneczeem. De Vrije Energie wjize® methode werd een feit. 
In 2019 kreeg ik in Egypte de kans om zieke paarden te helpen en ik leerde van Egyptenaren over natuurparfums en het behandelen van trauma's.
In Egypte heb ik heel veel leed gezien en het bezoek aan Brooke hospital voor werkdieren heeft een grote indruk achtergelaten. Brooke hospital doet veel voor zieke paarden en ezels in onder andere Egypte. 
Door corona heb ik de afgelopen anderhalf jaar vaak moeten veranderen van richting en gelukkig was er ook veel hulp. Ik mocht gaan werken met de paarden op het land van Marten in Opende en geef daar paardenfluistersessies. Een lieve collega in Assen bood me deze zomer aan, om haar praktijkruimte de Paarse Lotus te mogen gebruiken. Het is ook een Keuze Vrij Bij Mij praktijk. 
In de corona tijd ben ik gedichten gaan schrijven en de dichtbundel die ik schreef in de provincie Groningen (Moederloos maar niet moedeloos, een ommekeer) is uitgegeven bij uitgeverij Boekscout. In het najaar komt een tweede boek uit bij Novum. Het gaat over terugkeren naar een eenvoudig leven. Ik ben hierin kritisch over de tijd waarin we nu leven. We zijn natuurwezens die in vrijheid met elkaar om mogen omgaan. Een natuurlijk leven kan volgens mij alleen voldoening geven.   

Ellen Joling staart- en maneneczeem

Opleidingen

Opleidingen regulier
A- Verpleegkunde
Psychologie aan de Open Universiteit

Vervolgopleidingen
Post-hbo studie Biodynamische therapie bij het Nederlands Instituut voor Biodynamische Psychologie
Zwangerschapsmassage
Healing touch niveau 1 tot en met 3
Holistische massage
Biologika
NLP practitioner
Focussen niveau 1 tot en met 3
Orthomoleculair voedings- en suppletie adviseur
Cursus astrologie Laudius
Fytotherapie 
Choice points, de kracht om te kiezen bij Robert van der Wolk

Workshops
Intimiteit, Seksualiteit en Relaties bij Bodymind opleidingen
Soul Body Fusion®
Introductieworkshop Somatic Experiencing

Huidige opleidingen
Fytotherapie voor dieren 

Regelmatig zorg ik voor bijscholing om de kwaliteit van mijn praktijk hoog te houden. Bewustwording vind ik belangrijk en hiervoor doe ik af en toe trainingen naast de verrijkende cursussen van de afgelopen jaren.